5898 са машините, разположени в секциите в страната. 4 машини са

...
5898 са машините, разположени в секциите в страната. 4 машини са
Коментари Харесай

ЦИК: Първи проблеми с машините за вота

5898 са машините, ситуирани в секциите в страната. 4 машини са дали недостатък при започване на изборния ден, оповестиха от ЦИК. Две от тях са във Варна. При тях не е проработил принтерът. Проблем със софтуера е зародил при една машина във Велико Търново, а при друга в Добрич - с флашпаметите.

Във Великотърновско машината не е стартирала поради софтуерен проблем. В тази секция се минава към гласоподаване с хартиени бюлетини.  

В Лясковец също регистрират проблем с машината, само че няма искане за прекосяване към гласоподаване с хартиена бюлетина. 

От секция в село Владимирово, община Бойчиновци, също настояват, че машината не работи. Гласувал гласоподавател твърди, че на разписката му излиза различен избор, а не подаденият от него. В този случай ЦИК не позволи машината да бъде изведена и да се премине единствено към гласоподаване с хартиена бюлетина. 

В Благоевградска област има шест машини- пет в Благоевград и 1 в Сандански, които при гласоподаване не регистрират вота на гласоподавателите, а от машината излиза празна бюлетина. Предстои ОИК да вземат решение по какъв начин да продължи гласуването.

Инфо: БНР

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР